Välj en sida

Veckoanalys

Vecka 21

Vita husets besked om uppskjutna biltullar på europeiska bilar var betryggande nyheter för EU, i synnerhet för dess exportintensiva bilindustri. Lyckan kan dock bli kortvarig. Redan i höst kommer det ett nytt besked i frågan och den gången lär biltullarna knappast skjutas på framtiden. 

Senaste analyserna

Veckoanalysen – Vecka 34

Parallellt med handelskrigets comeback och demonstrationerna i Hong Kong, har dessutom den långdragna konflikten mellan Japan och Sydkorea blåst upp igen, vilket tynger tillgångsmarknaden.

läs mer

Veckoanalysen – Vecka 25

I takt med att marknaden börjar prisa in alltfler räntesänkningar från Fed borde det resultera i en svagare amerikansk dollar framöver. Men dollarn har historiskt sett stärkts vid oroliga tider och det kan därför vara för tidigt att ropa hem en snabb och kraftfull dollarförsvagning.

läs mer

Veckoanalysen – Vecka 24

Färsk arbetsmarknadsstatistik vittnar om att avmattningen i den amerikanska ekonomin börjar synas på den amerikanska arbetsmarknaden. Nu är inte frågan om Federal Reserve kommer att agera eller inte, utan snarare när de förväntas att göra det.

läs mer

Söderberg & Partners © 2018 All rights reserved.