Välj en sida

Veckoanalys

Vecka 15

Inköpschefsindex för den tyska tillverkningsindustrin kom ut betydligt svagare än väntat vilket spär på den redan dystra makrobilden. Hoppet är däremot det sista som lämnar en och en starkare industri-PMI från Kina öppnar upp för en cyklisk återhämtning.

Senaste analyserna

Veckoanalysen – Vecka 37

Lägre riskaptit på de finansiella marknaderna har lett till en tydlig sektorrotation från cykliska till mer defensiva sektorer och sentimentet bland investerarkollektivet noterar nytt treårslägsta. Frågan är dock om det värsta redan passerat och om en cyklisk återhämtning håller på att ta form. Vissa indikationer tyder på det.
läs mer

Veckoanalysen – Vecka 36

Ny våg av centralbanksmöten är på ingång och det är äntligen dags för Riksbanken att få bekänna färg på torsdag. Starka inflationsutfall ger stöd åt Riksbanken, men det går inte att komma ifrån det faktum att den globala konjunkturen håller på att mattas av. Mer stimulanser är att vänta.
läs mer

Veckoanalysen – Vecka 35

När räntemarknaden tillsammans med den senaste makrostatistiken inte längre talar samma språk som börsen bör man vara på sin vakt. Speciellt när världens centralbanker har begränsat handlingsutrymme och politiker ser till sina egna särintressen.
läs mer

Söderberg & Partners © 2018 All rights reserved.