Välj en sida

Veckoanalys

Vecka 15

Inköpschefsindex för den tyska tillverkningsindustrin kom ut betydligt svagare än väntat vilket spär på den redan dystra makrobilden. Hoppet är däremot det sista som lämnar en och en starkare industri-PMI från Kina öppnar upp för en cyklisk återhämtning.

Senaste analyserna

Veckoanalysen – Vecka 16

Mars inflationsutfall kom ut fortsatt svagt och gapet i förhållande till Riksbankens senaste prognos vidgas än mer, vilket försätter Riksbanken i en prekär sits. Vi anser däremot att en septemberhöjning fortsatt ligger i korten efter att den underliggande inflationen stärkts ytterligare i den senaste mätningen.

läs mer

Veckoanalysen – Vecka 14

Lyckligtvis var det relativt tunt på bolagsfronten när bankernas brottsmisstankar och penningtvättsanklagelser tog upp det mesta av mediautrymmet. Desto mer hände istället på makrofronten där industridata sänder blandade signaler samtidigt som…

läs mer

Veckoanalysen – Vecka 13

Federal Reserve går marknaden tillmötes och justerar ner såväl tillväxtprognoser som sin egen räntebana. Trots att det är positiva nyheter för oss investerare uppmanar vi till viss försiktighet och upprepar vårt orangea betyg på aktier.

läs mer

Söderberg & Partners © 2018 All rights reserved.